Köszönti Önt a Chili - Trade Kft.!

A Chili-Trade Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. 1994 októberében alakult. Cégünk fő tevékenysége a fűszerpaprika feldolgozás és csomagolás. Magyarországon a fűszerpaprika mintegy 300 éve házi fűszer. A fűszerpaprika olyan mindennaposan használt fűszernövénnyé vált, amely ma már nem hiányozhat táplálkozásunkból.

A fűszerpaprika őrlemény az illatok, ízek, aromák együttese, a magyaros ételek legfőbb záloga. Megnyerő színe, magas színtartalma, édeskés vagy csípős íze igazi magyar fűszerré tette, jelentős mértékben hozzájárult a magyar konyha világhírnevének megalapozásához. Magyarország kiváló klímája, talajadottságai, az évszázadokra visszanyúló és apáról fiúra szálló termesztési hagyomány tette a növényt világhíressé.

A Chili-Trade Kft. ezeket a tulajdonságokat szem előtt tartva tevékenykedik. Kalocsa környékének kiterjedt paprikaültetvényein termett különleges tulajdonságú őrleményt rejt a csomagolásunk, melyet az alföld jó talaja, napfényben gazdag klímája érlelt meg a paprikát kedvelők örömére.

Ennek az alapanyagnak a hagyományos eljárással történő feldolgozásával őriztük meg az őrlemény kiváló tulajdonságait. 2001 óta HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert működtetünk. A minőségbeli javulást a csíraszegényítő eljárásnak köszönhetően tudtuk elérni.

 

A paprikához szorosan kapcsolódik az egyik termékkülönlegességünk, a paprikamag étolaj. A paprika húsából és magjából nyerik ki a kellemes ízű és aromájú olajat. A hideg eljárás során kinyert olaj megőrzi eredeti vitamintartalmát és ízvilágát.

Egyéb kézimunkával készített termékeink is vannak, melyek a következők:
- különböző paprika fűzérek
- fokhagymafonatok
- házi ízesítésű savanyúságok, paprika - és fokhagymakrémek
- kézzel festett fa - dísztárgyak

Reméljük, Önök is találnak megfelelő termékeket választékunkból és bízunk abban,
hogy vásárlóink vagy partnereink között üdvözölhetjük.

Chili-Trade Kft.